Veldbonen: we kiezen voor de duurzame eiwitbron

Wij bij Franson zetten volop in op duurzaamheid en kiezen, naast de nevenstromen van de producten voor menselijke consumptie (circulaire economie), voor veldbonen als eiwitvoorziening.
De voordelen zijn legio: de veldbonen worden lokaal geteeld, zijn een zegen voor bijenpopulaties dankzij hun weelderige bloemenpracht, hebben bijzonder weinig pesticiden nodig, en zijn niet genetisch gemanipuleerd. Veldbonen behoren bovendien tot de leguminosae: de plantengroep die als enige stikstof uit de lucht haalt, en niet uit de bodem, waardoor geen kunstmeststoffen nodig zijn. De plant trekt heel goed zijn plan, dus onderhoudsvriendelijk.
We streven naar een 100% lokale eiwitvoorziening waarbij de eiwitten enerzijds uit de nevenstromen van de lokale verwerkende industrie komen en anderzijds uit de veldbonen. We engageren ons bovendien om als veevoederbedrijf de veldbonen te promoten bij de landbouwbedrijven.

Nieuwe hoogspanningscabine

We hebben een nieuwe hoogspanningscabine gebouwd, zodat deze helemaal voldoet aan het Algemeen Reglement op de Arbeidsbescherming (ARAB) om de veiligheid van de werknemers en derden op de werkplaatsen te vrijwaren. Ook de nodige inheemse struiken, Cornus alba Sibirica, en een krentenboom, Amelanchier  lamarckii, zijn aangeplant. Binnenkort staat de donkergroene cabine mooi gecamoufleerd tussen het frisse groen. Alles in functie van duurzaamheid.

Franson Nieuwsbrief – De ideale maiskuil

Het inkuilmoment van de maïs nadert met rasse schreden en hier en daar zijn de eerste percelen maïs reeds geoogst. We zetten daarom graag voor u nog eens alle punten op een rijtje waarop we moeten letten om de ideale maïskuil te voorzien voor uw rundvee. Lees onze nieuwsbrief met waardevol advies hier.