Over ons

Bedrijfsite langs de Schelde in Eke

Franson nv is de afgescheiden veevoedertak van Molens Van Malleghem, met de productie en het commercialiseren van rundveevoeders in de Benelux, Frankrijk en Duitsland tot doel.
Sinds 1815 is VAN MALLEGHEM actief in de graansector. Gedurende negen opeenvolgende generaties groeide het bedrijf uit tot een modern familiebedrijf.
Gedelegeerd bestuurder, Alex Van Malleghem, leerde de stiel van zijn vader, Frans Van Malleghem.
Hij studeerde in 1991 af als landbouwingenieur en met zijn jarenlange professionele ervaring is hij niet aan zijn proefstuk toe.

Bij FRANSON steunen we op 4 belangrijke pijlers:

 • Een professioneel, hoogopgeleid en enthousiast team met een ongeëvenaarde know how over rundveevoeders en een bijzonder gemotiveerde zaakvoerder die beschikt over de nodige deskundigheid en ervaring.
 • Een technologisch hoogstaande en computer-gestuurde installatie, waardoor we kunnen beantwoorden aan de hoge eisen in verband met hygiëne, voedselveiligheid, traceerbaarheid en duurzaamheid.
 • Een productiesite die strategisch zeer goed gelegen is ten opzichte van twee belangrijke verkeersassen (E17 en E40) en ten opzichte van Gent zeehaven.
 • Een modern en specifiek uitgerust vrachtwagenpark.
  Frans Van Malleghem

  Frans Van Malleghem

  FRANSON
  Vanwaar de naam?

  “In 2004 kocht ik de bedrijfssite in Eke, een nieuw tijdperk voor ons familiebedrijf. Ik wilde die evolutie, geënt op de historiek van Molens Van Malleghem, bekronen met een nieuwe naam. De nieuwe naam moest die ziel erkentelijk zijn. Als zoon kwam ik al snel uit bij mijn vader. Hij Frans, ik zijn zoon … FRANSON dus, zoals men in de Scandinavische landen de familiebanden in ere houdt. Het vat het perfect samen, het maakt perfect de overgang van wat geweest is naar wat zal komen. En de naam is niet alleen betekenisvol, hij is ook makkelijk te onthouden en uit te spreken. FRANSON werd het dus, een eerlijk, positief klinkende naam voor eerlijke producten uit een positief ingesteld bedrijf.”

  Alex Van Malleghem

  Hoogwaardige rundveevoeders op maat

  De focus op een zuiverder all mash