Hippotop wordt FRANSON HIPPO


Onze paardenvoeders
krijgen een nieuwe merknaam. Vanaf nu spreken we niet langer over HIPPOTOP, maar over FRANSON HIPPO. We willen graag de kwaliteit en goede reputatie van ons sterke merk “FRANSON” doortrekken naar al onze hoogwaardige producten. Met de nieuwe merknaam lanceren we ook een fris, nieuw logo.

Veldbonen: we kiezen voor de duurzame eiwitbron

Wij bij Franson zetten volop in op duurzaamheid en kiezen, naast de nevenstromen van de producten voor menselijke consumptie (circulaire economie), voor veldbonen als eiwitvoorziening.
De voordelen zijn legio: de veldbonen worden lokaal geteeld, zijn een zegen voor bijenpopulaties dankzij hun weelderige bloemenpracht, hebben bijzonder weinig pesticiden nodig, en zijn niet genetisch gemanipuleerd. Veldbonen behoren bovendien tot de leguminosae: de plantengroep die als enige stikstof uit de lucht haalt, en niet uit de bodem, waardoor geen kunstmeststoffen nodig zijn. De plant trekt heel goed zijn plan, dus onderhoudsvriendelijk.
We streven naar een 100% lokale eiwitvoorziening waarbij de eiwitten enerzijds uit de nevenstromen van de lokale verwerkende industrie komen en anderzijds uit de veldbonen. We engageren ons bovendien om als veevoederbedrijf de veldbonen te promoten bij de landbouwbedrijven.

Franson Nieuwsbrief – De ideale maiskuil

Het inkuilmoment van de maïs nadert met rasse schreden en hier en daar zijn de eerste percelen maïs reeds geoogst. We zetten daarom graag voor u nog eens alle punten op een rijtje waarop we moeten letten om de ideale maïskuil te voorzien voor uw rundvee. Lees onze nieuwsbrief met waardevol advies hier.