Intro van de Gedelegeerd Bestuurder

Alex Van Malleghem

Alex Van Malleghem

‘Ik doe wat ik graag doe’, ik hoor dat heel dikwijls in mijn omgeving. Nochtans zitten we in een veeleisende sector die altijd weer voor nieuwe uitdagingen zorgt. Misschien is juist daarom de betrokkenheid zo groot. Het wederzijds vertrouwen zowel naar klanten als naar leveranciers is cruciaal voor ons. De banden tussen klant en leverancier zijn professioneel en persoonlijk tegelijk. Veel veehouders hebben een voorgeschiedenis van generaties, zij kregen de passie voor het vak met de paplepel mee, voor mij is het niet anders. Die passie heb je echt wel nodig om je rol te blijven spelen in deze snel evoluerende markt. De ene keer volg je, de andere keer stuur je, maar altijd blijft het een kwestie van positieve oplossingen zoeken.

Hier kan traditie niet zonder innovatie en omgekeerd. ‘Circulaire economie’, ‘duurzaam ondernemen’ … dat zijn nu populaire begrippen, maar feitelijk zijn wij daar al lang mee bezig. Franson selecteert al lang nevenstromen van productielijnen om ze opnieuw te valoriseren in onze producten. Voor ons was dat logisch, nergens zijn mensen, dieren, gewassen en de natuur zo overduidelijk met elkaar verbonden als in deze sector. Je moet dat oprecht respecteren wil je in dit vak je plaats verdienen. Net als topkoks kennen wij de origine van elk product, ruiken en voelen wij eraan, bekijken en beoordelen wij kritisch elk ingrediënt, hoe groot ook het assortiment.

Ja, dit is doorzetten en hard werken. Maar zo hard als er gewerkt wordt, zo hartelijk ook gaat het er hier aan toe. De relatie met onze klanten gaat verder dan het werk. Het voelt aan als één grote familie. Die authenticiteit koester ik.

We zitten in een stiel met een ziel. Enerzijds sterkt dat het geloof in de toekomst van onze sector. Anderzijds kan ik daarom ook oprecht zeggen, elke dag weer: ‘Ik doe wat ik graag doe.’

Alex Van Malleghem
Gedelegeerd Bestuurder Franson

    Hoogwaardige rundveevoeders op maat

    De focus op een zuiverder all mash