Producten in de kijker

Ontdek ons robotgamma ROBOLAC A+ :
4 productievoeders voor meer efficiëntie in de robot 

66328 – ROBOLAC A+ 20:  De allround productiekorrels voor hoogproductief melkvee.
Dit evenwichtige krachtvoeder bevat enkel hoogkwalitatieve en smakelijke grondstoffen met daarnaast beschermde vetten en een goed aroma om een maximaal aantal bezoeken te garanderen en zo de attentiekoeien te verminderen.

66329 – ROBOLAC A+ 22: De hoogwaardige productiekorrels met net dat tikkeltje meer.
Deze productiekorrel met 22% eiwit voorziet alle noden van uw melkvee om het maximum uit uw veestapel te halen. Dankzij zijn extra hoge energievoorziening door middel van glycerol en beschermde vetten komt deze formule het best tot zijn nut voor de hoogst productieve dieren of tijdens de eerste fase van de lactatie.

66330 – ROBOLAC A+ 26: De productiekorrels voor eiwitcorrectie in de robot.
Voor de aanvulling van eiwitarme rantsoen bieden wij de Robolac A+ 26 aan. Door middel van hoogwaardige eiwitbronnen (>30% sojaproducten) wordt het voeder steeds ten volle benut door uw dieren.

66337 – ROBOLAC A+ 36: De smakelijke eiwitcorrector voor in de robot.
Tot slot is er onze Robolac A+ 36 voor het in evenwicht brengen van het rantsoen. Indien gewenst kan deze korrel ook aangevuld worden met de nodige granen om zo tot een volledig uitgebalanceerd totaalrantsoen te komen.

Al onze robotformules zijn standaard voorzien van lijnzaadproducten voor een betere darmtransit en bevatten de nodige pensbuffers om de dieren gezond te houden.
Franson garandeert een optimale korrelkwaliteit na investering in een nieuwe perslijn in april 2022.

Start Superieur 30

START SUPERIEUR 30 is een volledig kunstmelkpoeder speciaal voor kalveren. Dit melkpoeder heeft als voordeel dat het ten opzichte van koemelk een vaste samenstelling heeft. Door het lagere energie­gehalte ten opzichte van koemelk zullen uw kalveren meer ruw- en krachtvoer opnemen. Dit stimuleert de voormaagontwikkeling en doet bovendien de kans op voedingsdiarree afnemen.

START SUPERIEUR 30 bevat 30% magere melkpoeder en is aangerijkt met mineralen en sporenelementen (Ca, P, Na, Fe, Cu, Mn, Zn, Co, I en Se) en vitaminen (A, D3, E en B) volgens de behoeften voor een goede groei en ontwikkeling van het jonge kalf.

START SUPERIEUR 30 bevat een hoge dosis organisch selenium en jodium, die efficiënt worden opgenomen in de dunne darm en het weerstandsvermogen van het kalf verbeteren. Het toedienen van organisch selenium leidt daarnaast ook tot een betere vleeskwaliteit.

Mineraal Superieur

MINERAAL SUPERIEUR bevat alle mineralen, vitaminen en sporenelementen die noodzakelijk zijn om te voldoen aan de behoeften van vleesvee op vlak van onderhoud, groei en dracht.

MINERAAL SUPERIEUR bevat in het bijzonder een hoge dosering vitamine E en selenium, die beide een positief effect hebben op de immuniteit van het dier.

Door de opsplitsing van de sporenelementen in 50% organisch (zeer goed opneembaar) en 50% anorganisch, is de verhouding prijs/kwaliteit van dit product optimaal!

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

WB Start Superieur

WB START SUPERIEUR is een volledig kunstmelkpoeder speciaal voor WB-kalveren. Dit melkpoeder heeft als voordeel dat het ten opzichte van koemelk een vaste samenstelling heeft. Door het lager energiegehalte ten opzichte van koemelk zullen de WB-kalveren meer ruw- en krachtvoer opnemen, wat de voormaagontwikkeling stimuleert en bovendien de kans op voedingsdiarree doet afnemen.

WB START SUPERIEUR bestaat voor minstens 55% uit magere melkpoeder en is aangerijkt met mineralen en sporenelementen (Ca, P, Na, Fe, Cu, Mn, Zn, Co, I en Se) en vitaminen (A, D3, E en B) volgens de behoeften voor een goede groei en ontwikkeling van een jong WB-kalf.

WB START SUPERIEUR bevat organisch selenium en extra jodium waardoor het weerstandsvermogen en de vitaliteit van het kalf verbetert.

Floc Superieur

FLOC SUPERIEUR is een vezelrijk krachtvoer voor de opfok van WB-kalveren. Bij het vroeg verstrekken van kleine hoeveelheden van dit smakelijk en vezelrijk krachtvoeder wordt de pensbeweging en -fermentatie gestimuleerd. Hierdoor gaan de voormagen en de penspapillen beter ontwikkelen.

FLOC SUPERIEUR bevat spelt dat zorgt voor de nodige vezelaanbreng en prikkeling van de penswand. Daarnaast bevat het maïs- en gerstvlokken, die zeer goed verteerbaar zijn.

FLOC SUPERIEUR is een speciaal ontwikkeld krachtvoer om naast WB START SUPERIEUR te voederen aan jonge WB-kalveren tot een leeftijd van 12 weken. Dit krachtvoer bevat voldoende energie en bevat hoogwaardige eiwitten om naast ons melkpoeder te zorgen voor een goede groei en ontwikkeling van een jong WB-kalf.

FLOC SUPERIEUR bevat de optimale hoeveelheid mineralen en sporenelementen (Ca, P, Na, Mg, Fe, Cu, Zn, Mn en Se) en is zeer goed gevitamineerd (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, D3, E en H) voor een zeer goede groei en ontwikkeling van een jong WB-kalf. Bovendien is dit krachtvoer aangereikt met organische selenium voor een goede weerstand, levende gisten voor een goede vertering, darmflorastabilisatoren voor een goede darmgezondheid en een clostridium remmend middel.

Gebruik:
FLOC SUPERIEUR is speciaal ontwikkeld om naast kunstmelk te voederen aan jonge WB-kalveren. Het mag ad libitum gevoederd worden aan jonge WB-kalveren vanaf 4 dagen na de geboorte tot aan de speenleeftijd.