Horizontale productielijn

DE UITDAGING

Het eerlijke product ALL MASH in nog zuiverder vorm aanbieden aan de rundveehouder.

DE NIEUWE FABRIEK

Een compleet nieuw productieproces.

HET RESULTAAT

Een zuivere ALL MASH met nauwelijks fijne fractie.

Minder fijne fractie

FRANSON koos er van bij het begin voor om te specialiseren in ALL MASH, een heel eerlijk rundveevoeder: wat je ziet, is wat je krijgt. Maar er was ruimte voor verbetering: tijdens het productieproces ontstaat er fijne fractie, dat zakt naar de bodem, veroorzaakt ontmenging en het rundvee lust het niet. Het productieproces moest dus worden herdacht. De nieuwe fabriek werkt op een ‘vlakke’ manier. Dat betekent minder verslepen, minder breuk, een mooier eindproduct.

Horizontale silo’s

Grondstoffen die van 35 meter hoog in een silo vallen, die daarin onder tonnen druk komen en daarna door een smalle trechter weer gelost worden, het doet letterlijk afbreuk aan de originele korrel- en schilfergrootte. Traditionele silo’s zijn bedoeld voor meel en dus niet ontworpen om fijne fractie te voorkomen. In de nieuwe fabriek liggen de silo’s horizontaal, zijn de wanden getrapt voor meer grip en heeft elke silo vier trechters.

Minder transport

Het lossen van de grondstoffen, het opslaan, het mengen en het afleveren van het eindproduct gebeurt in de nieuwe fabriek binnen een kubus van 25 x 25 x 25 meter. Alles is zo bedacht om de oorspronkelijke vorm te sparen. Het nogal agressieve traditionele transportsysteem met vijzels,  kettingtransporteurs en elevatoren is hier vervangen door containers, een rolbrug, productvriendelijke transportbanden en een mobiele menger.

De fabriek van de toekomst

De nieuwe fabriek biedt nog bijkomende voordelen. Lossen en laden gaat sneller. Minder transport houdt een merkelijk lager energieverbruik in. Er is minder wrijving tussen product en installatie, wat resulteert in minder slijtage en onderhoud. En natuurlijk is de fabriek zo gebouwd dat ze voldoet aan alle eisen op het vlak van hygiëne en traceerbaarheid.

    Hoogwaardige rundveevoeders op maat

    De focus op een zuiverder all mash